Kultakurkku palaa rytinällä – arviossa Sebastian Bach

Julkaistu Infernossa 4/2024.

01.06.2024
SEBASTIAN BACH
Child Within the Man
REIGNING PHOENIX

Viime vuosina on saatu nauttia monista 1980-luvun hard rock -suuruuksien hienoista paluulevyistä. Sebastian Bach liittyy tähän joukkoon. Kultakurkun edellisestä Give ’em Hell -levystä on jo kymmenen vuotta, joten paluusta voidaan hyvin puhua.

Uuden levyn ensisingle, Myles Kennedyn (Slash, Alter Bridge) kanssa kirjoitettu What Do I Got to Lose ei tosin lupaillut näin kovaa paukkua. Kyseessä on pätevä mutta hieman tasapaksu, lievillä southern-vaikutteilla varustettu standardirokkailu. Vähän samoilla tyylipaletin alueilla liikkuva Future of Youth -biisi on huomattavasti verevämpi ja sisältää myös yhden levyn maukkaimmista sooloista. Child Within the Man on muutenkin täynnä upeaa kitarointia.

Metallisemmatkin kappaleet toimivat. Esimerkiksi avauskappale Everybody Bleeds jyrää, mutta siinä ei ole samaa pakotettua rankkuuden hakemista, joka on joskus kuulunut Bachin soolotuotannossa. Melodioissa löytyy.

Balladipuolta edustaa ehkä vähän yllättäen vain yksi kappale, joka on jätetty turhaan levyn päätösraidaksi. To Live Again on yksi Bachin pitkän uran kauneimmista hempeilyistä, ja se on aika paljon sanottu tämän miehen tapauksessa.

Lisää luettavaa