Kunnia työmyyrälle – arviossa Leper Colony

Julkaistu Infernossa 1/2023.

27.02.2023
LEPER COLONY
Leper Colony
TRANSCENDING OBSCURITY

Rogga Johanssonin bänditehdas käy niin kovilla kierroksilla, että odotukset uusia levytyksiä kohtaan ovat lähtökohtaisesti varsin maltilliset. Tällä kertaa äijällä on käynyt kuitenkin vahinko, eikä se haittaa! Leper Colony on selvästi viime vuoden toimivimpaa kuolo-osastoa.

Liekö sitten myös lauluja rähäkästi hoitavan Marc Grewen vaikutusta, mutta projektistatuksesta huolimatta kiekolle on saatu erittäin hyvää materiaalia. Resepti on perinteinen, eli Death, Morgoth, Massacre ja muu vastaava vanhan liiton ryönä raikaa. Mukana on ripaus thrash metalin terävyyttä, ja Grewen persoonallinen laulu nostaa kaiken vielä pykälää korkeammalle.

Tällä kertaa Rogga on malttanut virittää kitaransa hieman normaalia korkeammalle, mikä auttaa osaltaan nostamaan riffejä paremmin esiin. Lähes jokaiseen kappaleeseen on sävelletty selkeälinjainen ja tehokas riffi, eikä biisejä ole tuhottu tylsällä ja ylikäytetyllä ruotsipörinällä. Soundi, ja tyyli ylipäätään, on lähempänä keskisempää Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

Kunnia työmyyrälle, sillä tämä saattaa olla parasta, mitä olen Rogga Johanssonin kynästä kuullut. Ja uskokaa pois, olen kuullut miestä paljon.

Lisää luettavaa