Kurottelee turhan epätoivoisesti jokaiseen mahdolliseen suuntaan – arviossa Malevolence

Julkaistu Infernossa 5/2022.

MALEVOLENCE
Malicious Intent
NUCLEAR BLAST

Nyt kyllä vanhaa huijattiin. Mainospuheiden perusteella oli tulossa tanakkaa metallista hooceeta, mutta totuus on vähän toisenlainen. No, onhan tässä sitäkin, mutta lähinnä vain tuomassa jonkinasteista katu-uskottavuutta.

Vähän aikaa piti miettiä, mitä tuttua tässä pohjavireessä on, mutta sitten alkoi valjeta: Malevolence on kuin kevennetty versio Crowbarista, jota on maustettu deathcoremaisella nytkytyksellä, groove- ja thrash metalin tarttuvimmilla paloilla sekä modernihkolla hardcorella.

Sinällään siedettävää, mutta kun kaiken päälle on kaadettu isolla kauhalla siirappia. Puhtaalla laululla vedetyt muka-dramaattiset pätkät ja isot kertosäkeet nostavat karvat pystyyn, puhumattakaan juustoisesta voimaballadista, josta jopa Five Finger Death Punch olisi ylpeä.

Kappaleissa piisaa koukkua kuin himokalastajan viehepakissa. Niitä on kyllä hiottu huolella, mutta ilmeisesti nimenomaan sillä idealla, että nyt pitää myydä. Se, että yritetään olla kovaa hc-hupparijengiä, vain alleviivaa muovista vaikutelmaa.

Malevolence kurottelee vähän turhan epätoivoisesti jokaiseen mahdolliseen suuntaan. Moni varmasti tarttuu tarjoukseen, mutta ei tämä hapannaama.

Lisää luettavaa