Kuulaalla atmosfäärillä varustettua tuskaista purkautumista – arviossa Downfall of Gaia

Julkaistu Infernossa 3/2023.

01.05.2023
DOWNFALL OF GAIA
Silhouettes of Disgust
METAL BLADE

Post-black metalia ja crust punkia yhdistelevä saksalaisbändi jatkaa tuotteliaalla ja määrätietoisella linjallaan. Vuodesta 2008 toimineen yhtyeen kuudes kokopitkä sisältää bändille tunnusomaista, kuulaalla atmosfäärillä varustettua tuskaista purkautumista.

Vaikka bändin diskografiasta löytyy joitakin väkevästi sisuksiin porautuvia sävellyksiä, sen levyiltä on löytynyt suuria tasoeroja. Sama henki vallitsee myös uutukaisella. Viiltävät sävelet ja säkeet vedetään jälleen täysin palkein, mutta jostain syystä ne eivät kouraise tarpeeksi.

Kovalla paineella hyökkääviä kappaleita ei voi luonnehtia heikoiksi. Fiilispuolella ne eivät vain onnistu täyttämään tehtäväänsä eli ravistamaan kuulijaa kylmille väreille. Jotain täydentävää, kuten monipuolisempia riffielementtejä ja yllättävämpiä tunnelmavariaatioita, pitäisi olla enemmän. Esimerkiksi sävellyksistä Eyes to Burning Skies ja Final Vows löytyy toivottuja rohkeampia suunnanmuutoksia.

Bändin perusta ja suorittamisen intensiteetti ovat yhä kohdillaan, joten tulevaisuudessa siltä toivoo ainoastaan joitakin uusia temppuja.

Lisää luettavaa