Kypsä kunnianosoitus death metal -legendojen suuntaan – arviossa Parasitario

Julkaistu Infernossa 6/2023.

07.09.2023
PARASITARIO
Everything Belongs to Death
F.D.A.

Taas hämmentää. Nimen perusteella veikkaisi Italiaa, mutta musiikki nyökkäilee vanhan Deathin ja Hollannin klassisten kuolosuuruuksien puoleen. Mistä Parasitario sitten tulee? No tietysti Japanista!

Bändi on kehitellyt ilmaisuaan useamman demon ja pienjulkaisun ajan, mikä todellakin kuuluu. Everything Belongs to Death on kypsä kunnianosoitus alan legendojen suuntaan.

Eväät ovat vanhat, eikä blastia ole. Vuonna 1990 meininki olisi ollut jopa miedosti hienostuneen puolella, eli death metalin törkeintä laitaa ei kanavoida.

Aloitusraita Blizzard of Deathillä riffitellään ja rakennetaan tunnelmia lähes kaksi minuuttia ennen laulun avaamista, eikä siinä ole yhtään liikaa. Devouring Parasites esittelee erityisen hienot kitarasoolot, ja melodioita käytetään muutoinkin tyylillä, juuri sopivissa paikoissa.

Yuto Kotanin Martin van Drunenia ja John Tardya hienosti imitoiva elämöinti antaa autenttiselle ja vetävälle levylle sen viimeisen niitin. Kantavia ideoita ja riffejä ei riitä aivan joka minuutille, mutta tyylitaju ja vanhaa liittoa henkivä ote takaavat rakkauden. Pakkohan tästä on pitää!

Lisää luettavaa