Laatu ja tekeminen on taattua kaikilla nopeuksilla ja taajuuksilla – arviossa Vision Divine

Julkaistu Infernossa 9/2019.

08.01.2020
Vision Divine
When All the Heroes Are Dead
Scarlet

Ensi kertaa seitsemään vuoteen musiikkia julkaiseva italialainen Vision Divine palauttaa kahdeksannellaan uskon korkeatasoiseen, suoraviivaiseen ja tyylipuhtaaseen power metaliin.

When All the Heroes Are Dead on kuin riemuitseva juhlakulkue, jonka vauhdikkaasta menosta, anteliaista melodioista ja värikylläisestä musiikista skeptisempikään kuulija ei voi olla hullaantumatta. Se ja sama, onko kyseessä jokin nopsakammista The 26th Machinestä, 3 Men Walk on the Moonista tai levyn nimibiisistä, maalailevampi Fall from Grace tai aavistuksen perinteistä kikkeliheviä raskaampi On the Ides of March, laatu ja tekeminen on taattua kaikilla nopeuksilla ja taajuuksilla.

Vision Divinen miehistö on elänyt sitten edellislevytysten. Rumpupallilla suorittaa monesta bändistä ja projektista tuttu mohikaanitukkainen lihaskimppu Mike Terrana. Mikin varressa joikaa tuntemattomampi suuruus Ivan Giannini, mutta tervepä terve tätä operointitasoa: ukko ei häviä laisinkaan kyseisellä tontilla aiemmin laulaneille maanmiehilleen Fabio Lionelle ja Michele Luppille. Gianninista saatetaan kuulla vielä enemmänkin, sen verran kovasta tekijästä on kyse.

Vision Divinen uusi tuleminen tekee hyvää myös bändin genren kotimaankarsinalle, jossa on jo vuosia katseltu Luca Turillin, Alex Staropolin ja Fabio Lionen Rhapsody-liitännäisten keskinäistä miehistön- ja nimenvaihdosvääntöä. Sen tuoksinassa Italian nimekkäimmiltä power metal -miehiltä on unohtunut tärkein eli relevantin musiikin säveltäminen. Onkin kutkuttavaa, että When All the Heroes Are Dead iskee kuin miljoona volttia.

Lisää luettavaa