Lajityyppiuskollista tamppausta hyvässä ja pahassa – arviossa Everture

Julkaistu Infernossa 4/2021.

04.06.2021
EVERTURE
Emerge
INVERSE

Vuonna 2015 pystytetty kokkolalaisbändi Everture jyystää debyytillään modernia metallia suuren maailman elkein. Tuotannollisesti korkealaatuisen levyn rakennuspalikoina toimivat metalcoren, alternativen ja jossain määrin Göteborg-soundisen metallin tyylisuunnat.

Monilta osin esimerkiksi brittiläisen Bring Me the Horizonin mieleen tuova melodiakylläinen ja hittipainotteinen tamppaus on varsin lajityyppiuskollista – hyvässä ja pahassa. Plussaa kappaleet ansaitsevat helposta kuunneltavuudesta ja paikoin oikein sokerisesti tarraavasta menosta. Miinusta sen sijaan tulee itseään liikaa toistavasta ja tavanomaisesta tulkinnasta.

Albumi ei kallistu selvästi plussalle tai miinukselle, vaan pysyttelee aika tarkasti keskiviivalla. Yksinkertaisen popahtavista elementeistä koostuvat kappaleet ovat kuunneltavia, mutta eivät järin mieleen jääviä. Levyä voi kuitenkin luonnehtia kaikilla mittareilla hyvin soitetuksi. Ja mikä tärkeintä, tekemisen taustalla tuntuisi välkehtivän aito into ja viriili meininki.

Koska kytevää potentiaalia selvästi on, toivottavasti yhtye onnistuu valjastamaan sen jatkossa yllätyksellisempään ja tarttuvampaan lopputulokseen.

Lisää luettavaa