Levystä jää hieman kaksijakoinen fiilis – arviossa Cellar Darling

Julkaistu Infernossa 6/2017.

Cellar Darling
This Is the Sound
Nuclear Blast

Suursuosioon kohonnut sveitsiläinen folk metal -yhtye Eluveitie ajautui viime vuonna valitettaviin jäsenriitoihin. Tilanteen seurauksena yhtyeestä lähti lätkimään kolme pitkäaikaisjäsentä: Ivo Henzi, Merlin Sutter ja Anna Murphy. Pian lähtönsä jälkeen kolmikko pystytti oman bändin, joka julkaisee nyt debyyttinsä.

Cellar Darling on tyyliltään kuin rokimpi ja kevyempi versio Eluveitiestä, mutta ei onneksi vain tätä. Kappaleet on varustettu melko suoraviivaisilla rock- ja popkoukuilla, mutta mukana on myös ilmaisua täydentävää tarinallisempaa ja tunnelmallisempaa soutamista. Tuttua metallijunttaakin löytyy, ja jäsenten aiempaan bändiin osoittaa eniten sävellys Fire, Wind & Earth.

Ilmeeltään levy on ehkä lähimpänä Eluveitien metallista riisuttua folklevyä, Evocation I – The Arcane Dominionia (2009), joskin kansanperinnetietoista folkahtavuutta on mukana paljon vähemmän. Nyt painellaan selvästi enemmän rokki- ja metallivaihteella, ja folk lepää pitkälti laulaja Anna Murphyn kampiliiran varassa.

Levystä jää hieman kaksijakoinen fiilis. Sen neljästätoista kappaleesta löytyy ponnekkaan sävykkäitä ralleja, kuten Avalanche, Starcrusher ja Redemption. Toisaalta se taas sisältää jonkin verran outoa pysähtyneisyyttä, yksioikoisuutta ja yhtenäisen linjan puutetta.

Levyn parhaita puolia ovat Anna Murphyn kauniin eläväinen ääni sekä parhaimmillaan sokerisen tarttuvat kertosäkeet ja riffit. Nämä osaset voivat nostaa bändin vielä todelliseen lentoon.