Liekki palaa kirkkaana – arviossa Hanging Gardenin ep

Julkaistu Infernossa 2/2022.

11.04.2022
HANGING GARDEN
Neither Moth nor Rust
LIFEFORCE

Hienoja, jopa loisteliaita albumeita viime vuosina tehtaillut kotimainen Hanging Garden julkaisee jälleen uutta musiikkia. Vuonna 2004 perustetun bändin seitsemäs kokopitkä Skeleton Lake (2021) tarjosi ehkä sen tähän asti vaikuttavinta menoa. Nyt julkaistava ep palaa sekin kirkkaalla liekillä.

Bändin vahvuutena on ollut monipuolisen tumma ja atmosfääriltään rikas doom death, jossa on viitteitä esimerkiksi jo kuopattuun Ghost Brigadeen. Syväluotaavalla melankolialla ja introspektiolla varustettu ilmaisu on kuulostanut joka julkaisulla sopivan erilaiselta ja innovatiiviselta menettämättä tunnusomaisuuttaan. Uutuus koostuu sekä akustissävyisistä että metallisesti höykyttävistä kappaleista, joissa leikitellään luovasti erilaisissa maisemissa.

Kappaleet ovat keskenään melko erilaisia, mutta pysyvät kiinnostavina vahvojen tunnelmiensa ja erityisesti juuri toimivien kontrastiensa vuoksi. Tehokkaimpia väristyksiä tarjoavat isolla kertsillä päälle vyöryvä nimibiisi ja tulisesti ytimiin porautuva On the Shore of Eternity. Myös levyn päätös, elektroartisti Avalon Skiesin versio yhtyeen viime levyn kappaleesta Field of Reeds puhuttelee dramaattisella hämyisyydellään.

Lisää luettavaa