Lihaksikasta rokkaamista uudella energialla – arviossa Nazareth

Julkaistu Infernossa 6/2022.

25.09.2022
NAZARETH
Surviving the Law
FRONTIERS

Skotlantilainen Nazareth perustettiin jo vuonna 1968, ja Surviving the Law on ryhmän 25. levy. Tyyli on luonnollisesti ehtinyt aikojen kuluessa vaihdella, mutta tätä nykyä Nazareth tekee hyvin vahvasti potkivaa hard rockia, joka on sekä suoraviivaista että sisältää runsaasti melodisia koukkuja.

Edellislevy Tattooed on My Brainillä (2018) mukaan tullut laulaja Carl Sentance (ex- Persian Risk) tuntuu tuoneen bändin tekemiseen uudenlaista energiaa. Ainoan alkuperäisjäsenen, basisti Pete Agnew’n poika Lee taas on ollut rummuissa vuodesta 1999 ja hallitsee tanakan soitannan lisäksi kappaleiden kirjoittamisen. Monet Surviving the Law’n parhaista biiseistä ovat juuri Lee Agnew’n säveltämiä. Esimerkiksi hänen kynästään lähtenyt Strange Days on syystä levyn ensimmäinen kappale.

Lihaksikas rokkaaminen tuo välillä mieleen tämän vuosituhannen Europen – esimerkiksi Waiting for the World Endin voisi helposti kuvitella Joey Tempestin ja kumppanien esittämäksi. Molemmilla bändeillä on tällä hetkellä jalat tukevasti 1970-lukulaisessa bluesahtavassa hard rockissa, jota toteutetaan modernilla ja  muhkealla yleissoundilla.

Lisää luettavaa