Lohtumusiikkia parhaimmillaan – arviossa Circus of Rock

Julkaistu Infernossa 8/2021.

22.11.2021
CIRCUS OF ROCK
Come One, Come All
FRONTIERS

Veteraanirumpali Mirka Rantanen on ehtinyt olla yli kolmenkymmenen vuoden aikana monessa mukana, eikä ihme, sillä mies on instrumenttinsa suvereeni taitaja. Muun muassa Thunderstonesta, Tunnelvisionista, King Companysta ja Warmenista tuttu mies on ollut perustamassa Hevisaurus-lastenmusiikkiyhtyettä sekä mukana Erkka Korhosen Raskasta joulua -projektissa. Circus of Rock on Rantasen ensimmäinen varsinainen sooloprojekti, joka koostuu vierailevista solisteista ja soittajista. Tyylilajeiksi ovat vähemmän yllättäen valikoituneet melodinen hard rock ja heavy metal.

Porukkaan on valikoitunut hyvin pitkälti Rantasen entisiä ja nykyisiä bänditovereita, mutta löytyypä joukosta muutakin miehistöä, kuten Lauri Porra (Stratovarius), Roope Riihijärvi (Brother Firetribe) ja Christian Pulkkinen (Simulacrum). Solistipuolella kuullaan monipuolista kattausta niin ulko- kuin kotimaisia vahvistuksia.

Albumin aloitusbiisikolmikko on sen vahvinta antia. Riku Turusen (Exlibris) tyylikkäästi tulkitsema The Beat starttaa levyn sähäkällä draivilla. Johnny Gioeilin (Hardline, Axel Rudi Pell) laulama Desperate Cry siirtyy hieman keskitempoisemman ja melodisemman ilmaisun pariin. Rennompaa ja irtonaisempaa rokkausta sisältävä Sheriff of Ghost Town sopii puolestaan kuin nakutettu Marko Hietalan tulkittavaksi.

Muista esityksistä voisi nostaa esiin Antti Railion laulaman Plywood Covered Windows and Crappy Shoesin sekä Whitesnakehenkisen päätösbiisin Tears of the Clownin, jonka äärellä Erik Kraemer (Simulacrum) tuntuu olevan parhaimmillaan.

Come One, Come All ei juuri yllätä, mutta on sitäkin tasalaatuisempi teos. Rantanen ei ole lähtenyt kikkailemaan turhia, vaan on panostanut melodioihin ja iskeviin riffeihin. Mikä parasta, kappaleet eivät ole perinteisestä kuosistaan huolimatta mitään vanhan lämmittelyä, vaan mukaan on sekoitettu modernimpiakin vivahteita.

Tällaista on lohtumusiikki parhaimmillaan.

Lisää luettavaa