Maailmanluokan meininkiä ja hittiä toisensa perään – arviossa Temple Balls

Julkaistu Infernossa 4/2021.

29.05.2021
TEMPLE BALLS
Pyromide
FRONTIERS

Oululainen Temple Balls jatkaa kolmannella albumillaan energisen valovoimaista hard rockin juhlaansa. Aiemmilla levyillään kansainvälistäkin nostetta saavuttanut nuori yhtye on nälkäinen valloittamaan lisää maailmaa.

Kaikesta ylimääräisestä karstasta vapaa musisointi lyö hittejä päin näköä häpeämättömään tahtiin. Bändin röyhkeän kursailemattomasti kasaria palvova hard rock leikittelee kaikilla mahdollisilla genrekliseillä pilkallisen hyvin ja koukuttavasti. Sällien huikea soittotaito näyttelee yhtälössä isoa roolia, mutta sen tärkeimpänä osasena hehkuvat tajuttoman tarttuvalla boogiella ja hunajaisella raskaudella kyllästetyt kappaleet.

Vaikka biisien henki on vahvasti Europen, Whitesnaken ja Survivorin kaltaisten vanhojen yhtyeiden tekemisiin kallellaan, bändi pelehtii vankasti omissa bileissään. Tämän tason riffi- ja melodiantajulla yhtye on yksinkertaisesti liian hyvä kopioimaan ketään. Toki bändiin voisi sopia aavistuksen selvemmin muista genrekukoista erottuva tulkinta. Vaikea kuitenkin sanoa millainen.

Onpa vain hienoa, että näin pro-tason bändi tulee Suomesta. Meno on jo nyt maailmanluokkaa, ja jos näin hirmuinen teho säilyy jatkossa, bändillä on rahkeita mihin vain.

Lisää luettavaa