Matalaotsaisesti räjähtelevää väkivaltaa, vihaa ja raivoa – arviossa Werewolves

Julkaistu Infernossa 7/2023.

04.10.2023
WEREWOLVES
My Enemies Look and Sound Like Me
PROSTHETIC

Neljäs pitkäsoitto kolmeen vuoteen. Australian jermuilla pitää kiirettä. Werewolves tekee asiat nopeammin, puhtaammin ja ilman keventäviä keitaita.

My Enemies Look and Sound Like Me’n soundi moderni, raskas ja lähes luonnottoman erotteleva. Se on kuitenkin myös päällekäyvä ja armoton, mikä istuu erittäin tiukasti soitettuun death metaliin hyvin. Orgaanisempia hajuja hakeville Werevolves on kuitenkin kauhistus.

Bändi lyö riffiä tiskiin hengästyttävällä tahdilla rumpalin vaihtaessa kompista toiseen vaivattomasti. Yhteistä on, että lähes kaikki soitetaan konemaisella puristuksella ja helvetillisellä kiimalla. Ukkojen taustalta löytyy nimiä kuten Abramelin, The Berzerker, Akercocke, The Antichrist Imperium, Psycroptic ja The Amenta.

Lista kertoo pitkälti siitä, mitä on tarjolla. Tällä kertaa lihasta on kuitenkin viety ne viimeisetkin rasvat ja jäljellä on vain matalaotsaisesti räjähtelevä väkivalta, viha ja raivo. Pehmeät paketit, tunnelmien kehittely ja turha dynamiikka on jätetty nössöille. Tässä ei paranneta maailmaa tai tavoitella korkeampia tasoja. Nautin!

Lisää luettavaa