Maukasta tulta ja tappuraa – arviossa The Crown

Julkaistu Infernossa 3/2021.

14.05.2021
THE CROWN
Royal Destroyer
METAL BLADE

Viime vuonna kolmikymppisiään viettänyt Trollhättanin rautainen vauhtihirmu on kymmenennellä levyllään erittäin kireässä kunnossa. Ruotsalaisbändin äkäisesti kaahaileva death/thrash soi bändin tyylille uskollisesti, mutta myös tuhoisammin kuin pitkään aikaan.

Kun albumin nimenä on Kuninkaallinen tuhoaja, on tietenkin vähintä saada kuulla sen mukaista materiaalia. Erittäin maukasta tulta ja tappuraa totisesti tarjoillaankin, mikä ei ole ollut suinkaan aina selviö. Melkein väittäisin, ettei bändiltä ole kuultu yhtä järeää ja pistävää kokonaisuutta sitten klassikkolevy Deathrace Kingin (2000).

Väitteen vakuudeksi voisi nostaa vaikka biisikolmikon Let the Hammering Begin!, Glorious Hades ja Full Metal Justice, joka välkehtii timanttisen ärhäkällä raskaus- ja tarttuvuuskertoimella. Kyseisissä biiseissä, ja pitkälti muissakin levyn kappaleissa, yhdistyvät nätin monipuolisesti death/thrash-hybridi, punkin räyhä ja grindin hyökkäävyys. Kovan lopputuloksen takeena on bändin teräksinen yhteissoitto, ja erikseen on hehkutettava Johan Lindstrandin alkuaikojen loistossaan myrkyttävää aggressiivista ärinää.

The Crown on saanut aikaiseksi upean levyn, jossa on sopivasti yhtyeen alkuaikojen kiimaa ja tuoretta intensiteettiä. Tästä ei tämän lajityypin mättäminen paljon parane.

Lisää luettavaa