Metalli-ilotulituksessa riittää riemua kuin karkkikaupassa – arviossa Beast in Black

Julkaistu Infernossa 9/2021.

09.12.2021
BEAST IN BLACK
Dark Connection
NUCLEAR BLAST

Vuonna 2015 bändistään Battle Beastistä poistunut Anton Kabanen ei ole jäänyt hidastelemaan. Miehen lähtönsä jälkeen perustama Beast in Black on edennyt päättäväisesti kolmanteen levyynsä, joka jatkaa yhtyeen valovoimaista heavy metal -show’ta ja tulee epäilemättä buustaamaan sen tasaista nousukiitoa.

Vaikkei bändin perinnetietoinen ylärekisterihevi ole jokapäiväistä metalliani, se on lajissaan maailmanluokan jytkettä. Viettelevää scifi- ja futurismikuvastoa tihkuva levy on raskaassa tarttuvuudessaan ja kasaridiskovetoisuudessaan parhaimmillaan hävyttömän tarttuva tapaus. Asian täydellisimmin kiteyttävänä makupalana mainittakoon kappale Moonlight Rendezvous.

Jos Kabanen näytti kyvykkyytensä biisintekijänä jo ex-bändissään, Beast in Blackissä mies tuntuu saaneen vielä täysin uuden vaihteen silmään. Väheksyä ei pidä muutakaan jäsenistöä, josta löytyy lahjakkaita tekijöitä, kuten kreikkalaislaulaja Giánnis Papadópoulos. On hämmästyttävää, millä tavalla jonkun ylärekisterissä voi kuulua sekä mies- että naisääni.

Retropopkoukuilla ja jopa synthwavellä kyllästetyssä metalli-ilotulituksessa riittää riemua kuin karkkikaupassa. Bändin visio palaa kirkkaana, ja sitä toteutetaan täysillä ja häpeämättömästi.

Lisää luettavaa