Miellyttävän runsas määrä ruutia piipussa – arviossa Dead Shape Figure

Julkaistu Infernossa 7/2018.

Dead Shape Figure
Cacoëthes
Inverse

Vuodesta 2003 toiminut vantaalaisbändi palaa levyrintamalle miellyttävän runsas määrä ruutia piipussaan. Yhtyeen neljäs kokopitkä saattaa myös olla monipuolisinta materiaalia, jota poppoo on saanut aikaan.

Vaikka deathiä ja thrashiä naittava metalli ei ole omintakeisimpia genrejä, bändi luovii väylällään poikkeuksellisen eloisasti. Melodian, grooven, rollin ja kohkaamisen välillä on sopiva suhde. Reippaan rouheita ralleja kuunnellessa pää nykii ja nyrkki nousee ilmaan.

Hyvin rakennetun rujouden ja atmosfäärin taustalta huokuu raikas tekemisen meininki ja maukkaan peräänantamaton asenne. Erityiskiitosta saa levyn sulavan värikäs ja tarraava kitarointi, joka tuo paikoitellen mieleen Arch Enemyn Michael Amottin soiton.

Kompaktia, hieman yli puolituntista albumia voi pitää lajissaan varsin tyylipuhtaana tekeleenä. Sen lyhyehkö mitta tosin jättää hieman nälkäiseksi. Lisäksi melko tasaisesti iskevien veisujen joukosta ei kohoa todellisia täysosumia. Nielevän raskaasti rullaileva Bolt of Chaos and Creation pääsee tosin hyvin lähelle.