Minimalistista, mutta tehokasta jälkeä – arviossa Korpituli

Julkaistu Infernossa 8/2021.

26.11.2021
KORPITULI
The Ancient Spells of the Past
KORPITULI PRODUCTIONS

Näyttävässä levynkannessa kajastavat kuun valaisema vuori ja metsä, jossa liitää kelmeitä kuolleiden henkiä. Kuvakieli on skandinaavisen black metalin ytimessä, ja siihen kietoutuu tiukasti myös levyn sisältö. Yhden miehen projektina Oulussa tänä vuonna perustettu Korpituli tuo mustassa metallissaan muinaissaloja tähän päivään perinnetietoisella mutta kiehtovan salaperäisellä latauksella.

Monista muistakin yhtyeistä tutun Joonas Juntusen alias S. Korpitulen luoma ilmaisu on pääosin hidastempoisesti kumahtelevaa ja loitsivaa monologia. Musiikin ja lyriikoiden synkässä, pohtivassa ja aavemaisessa yhteispelissä on parhaimmillaan toismaailmallista taikaa, joka saa kananlihalle. Näin käy esimerkiksi kylmäävässä päätöskappaleessa Pale Homeward Soulsissa.

Levyn nimi ja kansikuva vastaavat täydellisesti sen sisältöä. Mielen on vaivatonta ja nautinnollista vaeltaa kuuntelussa jonnekin kaukaisiin muinaisaikoihin. Sinänsä varsin minimalistisilla säröillä, melodioilla ja pimputuksilla on onnistuttu taikomaan totisesti tehokasta jälkeä, josta ei puutu paljon. Vaikuttava pelinavaus.

Lisää luettavaa