Moniin tunnelmiin sopivaa tyylittelyä – arviossa Embassy of Silence

Levyarvio julkaistu Infernossa 9/2015.

Kuva: Embassy of Silence

Embassy of Silence
Verisimilitude

Inverse
4_kirvesta

Positiiviskaikuisesta palautteesta huolimatta en ollut vielä ehtinyt tutustua tämän poppoon tekemisiin. Hyvä että virhe on saatu nyt korjattua. Kirkkonummi–Uusimaa-sektorilta taiteilevan yhtyeen kolmosalbumin äärellä viihtyy.

Bändin tyyli koostuu tunnelmallisesta rockista ja metallista proge- ja goottivaikuttimilla höystettynä. Tyylittelyyn upotetut popit ja varsin sokerisillakin koukuilla varustetut kertosäkeet läpäisevät kuuloelimet miellyttävällä tavalla. Laulajatar Ines Lukkasen monenlaisiin sävyihin ja tasoihin taipuvalla äänellä on olennainen osuus materiaalin toimivuudessa.

Kappaleissa ollaan kimurantteja, toisinaan korkeallekin kurottelevia ja välillä vain poppiin ja arvoituksellisempaan himmailuun kallistuvia. Kokeilullistakaan jamittelua ei kaihdeta. Vaikka jokainen sävellys ei ole yhtä iskevä, bändi onnistuu vaihtelemaan ilmaisuaan kuhunkin tunnelmaan sopivaksi. Kappaleiden yhtenäisyyden tuntua ei menetetä.

Type O Negative -johtajalle omistettu tribuuttikappale Dear Mr. Steele antaa albumille eteerisen, ylvään ja levollisen lopun. Kaikkinensa kiinnostava ja varman tasalaatuinen albumi.