Monipuolisuus on sekä rikkaus että kompastuskivi – arviossa Goatwhore

Julkaistu Infernossa 8/2022.

22.10.2022
GOATWHORE
Angels Hung from the Arches of Heaven
METAL BLADE

Pitkän uran räyhännyt Goatwhore ei tyydy vieläkään koluamaan yhtä genreä. Äärimetallinen keitos sisältää pääsääntöisesti melodisempaa black metalia, rujoa deathiä ja kipakkaa thrashiä. Lisäpotkua tuovat rujompi, jopa crustaava punkosasto sekä pieni limainen sludge-mauste.

Miehistössä on pyörinyt ja pyörii kokeneita New Orleansin kehäkettuja, joiden juuret ovat enemmän sludgessa ja doomissa, mutta se ei tahtia hidasta. Laahausta ei ole tarjolla, raskasta ja railakasta otetta kyllä senkin edestä.

Tervehdin ilolla thrashäävämpiä kappaleita, joiden riffittelyt ja rytmitykset on rakennettu vähintäänkin pätevästi. Black metalista pohjansa ammentavat kappaleet taas ovat liikaa genrensä vankeja ja kuulostavat siltä, että ne on kuultu aikaisemminkin. Välillä vouhotetaan hyvinkin punkilla otteella ja otetaan vauhtia vanhasta liitosta aivan Hellhammerin malliin. Monipuolisuus on yhtäältä rikkaus ja toisaalta kompastuskivi.

Goatwhoren kahdeksatta albumia ei voi sanoa tasapaksuksi, mutta siltä toivoisi jotenkin säntillisempää otetta. Nyt yritetään nyppiä joka genrestä kirsikat kakusta. Ei se nyt ihan niinkään mene, että tällä tavoin saisi aikaiseksi täyttä herkkua.

Lisää luettavaa