Mureasoundista kuolometallia, jossa ei säästellä blasteja – arviossa Beyond Mortal Dreams

Arvio julkaistu Infernossa 5/2017.

Beyond Mortal Dreams
As Death, We Shall Walk
Lavadome

 

Tämän australialaisen death metal -yhtyeen juuret ulottuvat aina vuoteen 1992. Alkuajoilta on mukana enää laulaja-kitaristi Doomsayer, jonka matala viemäriörinä takaa sen, että lieju pysyy paksuna.

As Death, We Shall Walk on kokoelma, jolle on niputettu bändin 2000-luvun demoja ja pienjulkaisuja. Beyond Mortal Dreams ei pelehdi vaan ruhjoo mureasoundista kuolometallia, jossa ei säästellä blasteja. Mieleen saattaa juolahtaa Disma, Craig Pillardin aikainen Incantation tai vaikkapa Dead Congregation.

Demoja sisältävät kokikset ovat usein haasteellista kuunneltavaa vaihtelevan soundimaailmansa takia. As Death, We Shall Walk on kuitenkin yllättävän yhtenäinen kokonaisuus ja sen kuuntelee läpi vaivattomasti. Ainoastaan Promo 2004 on hieman suttuisempi, muttei sekään mitään mössöä.

Levylle on isketty omien biisien seuraksi pari lainaraitaa. Brutaalisti pyörivän death metal -myllyn läpi on jauhettu Kreatorin puhkikulunut Flag of Hate sekä yllättävämpi valinta, Nocturnusin Lake of Fire. Jälkimmäisellä vierailee entinen Morbid Angel -mies, Nocturnusin perustajajäsen Mike Browning.