Murjonnassa vallitsee aiempaa ehjempi ja sävykkäämpi pohjavire – arviossa Mors Subita

Julkaistu Infernossa 10/2020.

21.01.2021
MORS SUBITA
Extinction Era
OUT OF LINE

Kotimaisen metallikentän aktiiviukon Mika Lammassaaren luotsaama Mors Subita on saanut kunnolla puhtia toimintaansa vasta uransa jälkipuolella. Oululaisbändillä on ikää jo parikymmentä vuotta, mutta täyspitkänsä se on julkaissut kiihtyvätahtisesti vasta viimeisen kymmenen aikana. Yhtyeen neljäs levy jatkaa moderneilla otteilla pieksevällä melodisella death/thrash metalilla.

Bändin aiemmilta julkaisuilta on löytynyt varsin pätevää mutta monilta osin turhankin tavanomaista kaahausta. Tavanomaisuutta on saatu nyt hieman häivytettyä riffiruuveja kiristämällä ja intensiteettiä monipuolistamalla. Eivät kappaleet vieläkään tajuntaa horjuta, mutta kiukkuisesti tilittävässä murjonnassa vallitsee nyt ehjempi ja sävykkäämpi pohjavire.

Voimakkaan jytäävältä soundaavalla levyllä raakuus ja nätti eteerisyys toteutuvat melko hyvässä suhteessa. Groovessakin löytyy paikoin ihan mukavasti. Parhaiten näitä piirteitä väläyttelevät ilkeästi rullaava The Enemy I Know, komeetan lailla välkehtivä Parasites ja tarttuvalla raskaudella imaiseva Coming Home.

Isoin pulma on yhä se, että suuri osa ralleista ei erotu vankasta kivijalasta huolimatta riittävästi toisistaan. Lopputuloksesta jää kaipaamaan jälleen luonnetta.

Lisää luettavaa