Nälkää ja näkemystä löytyy – arviossa I Am Your God

Julkaistu Infernossa 4/2023.

19.05.2023
I AM YOUR GOD
Sinister
OUT OF LINE

Viisivuotiaan rovaniemeläisbändin kakkosalbumilla puhaltavat kirpeät pohjoisen tuulet. Yhtyeen modernilla painolla raivoava melodinen death metal edustaa vahvasti pohjoismaista lajityyppiä. Children of Bodomin, Mors Principium Estin ja In Flamesin kaltaisten pumppujen läsnäolo on ilmeinen mutta ei häiritsevä. Nämä sällit pärjäävät oikein näppärästi omillaan.

Yhtye tekee hyökkäävistä ensitahdeista lähtien selväksi, että nälkää ja näkemystä löytyy. Vaikka sävellysten kipakassa ja melodisessa raskaudessa on paljon perusjuttuja, kaikki toimitetaan pieteetillä ja sata lasissa. Kunnon asenteen ohella bändiltä irtoaa metkaa ja taitavasti punottua riffiköyttä. Kun Julius Vetämäjärven kiukkuisesti raastava huutolaulukin kerää plussaa, levyn äärellä huomaa vallan innostuvansa.

Sinister on eheä ja monipuolinen kokonaisuus, jolla bändi ei päästä itseään helpolla. Levy ei myöskään pysy orjallisesti yhdessä genrekarsinassa, vaan sopivaa liikettä tapahtuu esimerkiksi metalcoren ja sinfonisen black metalin suuntaan.

Laadusta huolimatta albumille olisi sopinut jokunen Dead Standing Treen lailla vyöryttävä hirmupyssy lisää. Kovat bändillä on piipussa joka tapauksessa, ja tästä on erittäin hyvä jatkaa.

Lisää luettavaa