Nälkäisesti ja voimallisesti vastaanottimiin iskevä kokonaisuus – arviossa Khroma

Julkaistu Infernossa 9/2021.

10.12.2021
KHROMA
Ex Nihilo
INVERSE

Kymmenen vuotta hiljattain täyttänyt helsinkiläisbändi jatkaa alavireisen ja groovaavan elektrometallinsa kutomista. Intensiivisenä keikkajyränä kunnostautunut yhtye näyttää kolmoslevyllään hallitsevansa ajatusrikkailla ja elokuvallisilla äänimassoilla leikittelyn.

Materiaali on kauttaaltaan ehtaa modernia metallia, jossa synteettinen ja analoginen soundi paiskaavat vaivatta kättä. Ilmaisussa vilisevät vahvat 1990-lukulaiset elektro- ja metallimusiikin vaikutteet, jotka on sulautettu puhuttelevaksi lopputuotteeksi. Parhaimmillaan kappaleet vyöryvät kuulijan päälle kuin maittava kosminen hyökyaalto.

Painokkaan djent-runttauksen ja scifimäisen syntetisaattorivärittelyn täyttämä matka on hieno mutta ei ihan henkeäsalpaava. Kovasta yleistasosta huolimatta levyltä jää kaipaamaan paikoin vielä ripauksen yllättävämpää ja äkkijyrkempää otetta. Sellaista, jota löytyy levyn maukkaimmin vyöryttävistä biiseistä Dead Arrive (Run Tell Them) ja Drob That Treble. Myös albumin huutoihin ja räpäytyksiin toivoisi piirun verran enemmän raspia ja laaja-alaisuutta.

Pienet moitteet eivät poista tosiasiaa, että levy on oikein nälkäisesti ja voimallisesti vastaanottimiin iskevä kokonaisuus, jolla on selvä oma tyylinsä. Kovaa ja tyylikästä ajoa.

Lisää luettavaa