Neal Morse – Live Momentum

01.04.2013
Neal Morse
Live Momentum

Live Momentum ei suoranaisesti poikkea Morsen edellisistä vastaavista. New Yorkissa nauhoitettu vajaat kolmetuntinen setti luotaa miehen diskografiaa sieltä täältä, Spock’s Beardinkin katalogista. Bändikin on rytmiryhmänsä osalta (vanhat Morse-sotaratsut Mike Portnoy ja Randy George) varusteltu samoin, varmoin ja tyylikkäin sierainparein.

Kitaristit Adson Sodre ja Eric Gillette sekä kiipparisti-fonisti-viulisti Bill Hubauer on löydetty porukkaan YouTuben kautta. Mielenkiintoinen ja selkeästi toimiva ratkaisu. Esimerkiksi soolomestari Sondre juoksuttaa taidolla. Miehessä kuitenkin ärsyttävät vahvasti pinnalla olevat John Petrucci -maneerit. Kannulegenda Portnoyn soittokin on Dream Theater -ajalleen ominaista, mutta haitanneeko tuo loppupeleissä.

Live Momentum ei ole ykkösluokan budjetin julkaisu hivenen amatöörimäisestä kamera- ja paikoin hutiloivan rivakasta leikkausjäljestä päätellen. Meininki jatkuu kotivideotyyppisenä konserttitallenteen bonuksissa, mistä löytyy reilun tunnin mittainen kiertuedokkari viime vuodelta. Pätkä on kaikessa kotikutoisuudessaan yllättävänkin hauska ja monipuolinen.

Lisää luettavaa