Nykimäriffit muistuttavat Megadethin parin ensimmäisen levyn vimmasta – arviossa Warsenal

Julkaistu Infernossa 10/2019.

Warsenal
Feast Your Eyes
Svart

Kanadalainen Warsenal ei ujostele vaan kohkaa kasarikaahauksen maailmassa jopa lapsenomaisella innolla. Joskus vanhaan kurkottavat bändit kuulostavat teennäisiltä ja jopa tylsiltä, mutta Warsenalin arsenaalissa on vahva aitouden leima. Näin ollen kuuntelijasetä pystyy palaamaan muistoissaan sujuvasti 1980-luvun alkuun, jolloin speed metalin ensi aallot ottivat kiinni teiniviiksistä.

The big four of thrash on tunnistettavassa osassa, mutta vahvimmin nykimäriffit muistuttavat Megadethin parin ensimmäisen levyn vimmasta. Kitarasoolotkin ovat kuin suoraan kasariajan Mustainelta, hyvässä mielessä. Hengästyttävimmillään kaahailu tuo mieleen Whiplashin säälimättömän taonnan, ja kun jännissä rytminvaihdoksissa piisaa, myös Voivod leijailee eteerisesti mukana.

Biisit ovat vikkeläliikkeisiä ja teknisiä, joten yhteensoiton tulisi olla tiukkaa. Sitä se pääsääntöisesti onkin, mutta pahimmillaan kohkaus menee jo hitusen yli kuulostaen kaaottiselta ja päämäärättömältä. Parhaimmillaan taas kuulijan sydän takoo biisien mukana jo pelkästä päällekäyvästä nostalgiasta.