October Falls – The Plague of a Coming Age

October Falls
The Plague of a Coming Age

October Fallsin musiikki on liikkunut akustisen ilmaisun ja ylvään dark metalin välillä. Referensseiksi on tiputeltu muiden muassa Agallochia, Empyriumia, Moonsorrow’ta, Primordialia ja 1990-luvun Ulveria, mikä on helppo allekirjoittaa, siinä määrin samanhenkisistä yhtyeistä on kyse.

Täysin yksin Lehto ei musiikkiaan esitä, sillä rumpuja soittaa Moonsorrow’n Marko Tarvonen ja bassoa hivelee Ensiferumin Sami Hinkka. Amorphis-kurko Tomi Joutsen käy lurauttamassa pienet puhtaat laulut ja ulkoisesti homma onkin todella hyvin kohdillaan, mutta turhaan hiotulla ammattimaisuudella on myös kääntöpuolensa.

Viimeistään julmetun hienolla A Collapse of Faith -edeltäjälevyllään (2010) tajuntaan iskenyt yhtye kuulostaa uusimmallaan yksinkertaisesti liian steriililtä ja särmättömältä. Se havuinen tunnelma, joka yhtyeessä on tähän saakka viehättänyt, tuntuu kadonneen. Nyt äänessä on ainoastaan aika hyvä metallibändi.

October Fallsin tilanne ei ole suinkaan toivoton, sillä Lehdolla on edelleen selkeä visio musiikkinsa suunnasta, mutta tällä kertaa levy jää harmittavan kylmäksi ja etäiseksi.