Odotukset lunastuvat mallikkaasti – arviossa Panorama

Julkaistu Infernossa 3/2018.

Panorama
Around the World
Rock of Angels

Panorama on urugualaissyntyisen, jo vuosia sitten keskisuomalaistuneen laulajan Christian Palinin tuorein viritys. Suomessa Palin tunnetaan parhaiten Random Eyes -yhtyeestään, ja onpahan mies ehtinyt vaikuttaa viime vuosina kansainvälisemmissäkin melodisen metallin ryhmissä, kuten Adagiossa ja Magic Kingdomissa. 

Panoramassa Palinin rikostovereina häärivät ex-Amoral-ukko Ben Varon, sveitsiläiskitaristi Sammy Lasagni ja -rumpali Philipp Eichenberger sekä monessa liemessä keitetty basisti ja tuottaja, saksalaisissa Unisonicissa ja Pink Cream 69:ssa komppaava Dennis Ward. 

Jo pelkästään näillä taustoilla Panorama luo tietyt odotukset, jotka lunastuvat Around the Worldillä mallikkaasti. Levy ei ole kovin debyytti ikinä, mutta se on oikein pätevä kättä pidempi, kunhan bändi saa kaiken muun markkinoinnista keikkamyyntiin uomiinsa. Potentiaali on joka tapauksessa kova. 

Musiikista saati soittotaidosta homma ei jää kiinni. Panorama-viisikon otteissa kuuluu väärentämätön ammattilaisasenne, ja sävellykset koukuttavat niin melodioiltaan kuin riffeiltäänkin keskivertoa väkevämmin. Selkeinä vetureina toimivat etukäteen julkaistut videokappaleet, nimibiisi ja Heart Has Been Broken, mutta albumi ei onneksi lepää pelkästään näiden kahden kappaleen varassa. 

Mikäli Random Eyes -levyt kolahtivat, Panoraman melodinen hevi on niille luontaista jatketta. Tämä porukka olisi totta vie hienoa nähdä keikoilla, joilla veri punnitaan lopullisesti.