Oma tie on löytynyt – arviossa Keretik

Julkaistu Infernossa 1/2023.

06.03.2023
KERETIK
Tomorrow’s Worst Enemy
OMAKUSTANNE

Vuonna 2016 perustettu suomalaisbändi Keretik vyöryttelee toisella albumillaan synkkää apokalyptista post-punkia, jossa on lisukkeena rapsakasti vanhan koulun metallista crustia. Soitanta ja soundimaailma on asiaankuuluvan raakaa, mutta viitegenreensä nähden riittävän selkeää.

Vaikutteista uskaltanee mainita Amebixin ja vähän kevyempinä hetkinä Killing Joken. Kun Keretik ruhjoo raskaammin Axegrinderin tyylisissä paloissa, allekirjoittanut tuntee suurta iloa. Riffeissä on välistä mukavan thrashiä otetta, joka toimii keskitempoiseen poljentoon yhdistettynä mainiosti. Edellä mainituista nimistä huolimatta kolmikko on löytänyt aika kivasti oman tiensä, joten mistään kopioinnista ei tarvitse alkaa nillittää.

Kappaleet ovat yleensä ottaen varsin yksinkertaisia ja typistettyjä. Näin ollen kahdeksan biisin kokonaisuus kellottaa vain rapiat 23 minuuttia. Joissain kohdin pelkistäminen toimii, mutta kun biisin perusidea ei ole aina erityisen toimiva, homma lipsahtaa vähän tyhjäkäynnille. Näin tapahtuu onneksi harvemmin.

Ehdalla DIY-asenteella julkaistua Tomorrow’s Worst Enemyä löytyy toistaiseksi vain kasettina.

Lisää luettavaa