Omalla sarallaan parasta räyhää – arviossa Scarecrow’n ep

Julkaistu Infernossa 4/2021.

15.06.2021
SCARECROW
Night of the Creeps
SICK TASTE

Tasaiseen tahtiin laatua tiputteleva Scarecrow ei lipsu linjastaan. Nimensä kasarilla julkaistusta kauhukomediasta lainaava pienjulkaisu edeltää myöhemmin julkaistavaa pitkäsoittoa, eikä odotuksiaan tarvitse sen perusteella ainakaan laskea.

Tarjolla on neljä kappaletta jo tutuksi tullutta punk/hardcore-sahausta Misfitsin jo kauan sitten asuttamalta hautuumaalta. Kauhukuvasto on ja pysyy, mutta asiat toimitetaan yllättävänkin laajalla skaalalla.

Punkkihommia menneiden aikojen popkuvioihin yhdistelevä nimiraita hoitelee tarjonnan tarttuvinta puolta. Le Moribond ja uusintaversio vanhasta Zombies-raidasta painelevat nenää kipakammin kaahaillen. Kirsikaksi väliin heitetty, Johanna Ruton vierailevaa ääntä hyödyntävä The Beauty of the Beast koskettelee sävykkäämmässä hengessä, ja hienosti toimii kuulkaas sekin.

Scarecrow on tehnyt tätä jo niin pitkään niin rautaisella osaamisella, että bändille soisi mieluusti isompaakin sukseeta. Tarttuva ja menevä rytke sopivan hapokkaalla otteella taittuu taas siihen malliin, ettei siihen ole kenelläkään mitään sanomista. Omalla sarallaan parasta räyhää.

Lisää luettavaa