Omintakeista ja rankkaa röhkimistä – arviossa Vomit Forth

Julkaistu Infernossa 8/2022.

20.11.2022
VOMIT FORTH
Seething Malevolence
CENTURY MEDIA

Uuden aallon brutaalia ja likaista death metalia Jenkkilästä. Osittain meno tipahtanee slam deathinkin karsinaan, ja jossain määrin Vomit Forth flirttailee myös deathcoren kanssa. Pääpaino on onneksi kitarariffeissä eikä överöinnissä tai liiassa kikkailussa.

Tempo on välistä hyvinkin hidas ja raskas saaden musiikin kuulostamaan pirullisesti viritetyltä doom metalilta. Toisaalta myös grindaillaan, joten tempot ja tunnelmat ovat varsin vaihtelevia.

Särössä ei säästellä ja äänimaailma on efektoitu muutenkin moderniin tyyliin, ambient-henkisiä välijuttuja unohtamatta. Itse olen sen verran vanhanaikainen, että ajoittaiset noiseilut alkavat lähinnä ärsyttää.

Kun ei yritetä olla äärimmäisen brutaaleja vaan annetaan riffien groovata, kappaleet kulkevat varsin mainiosti. Vaikka tässä röhkitään aika rankasti, nelikko ymmärtää antaa kappaleilleen vähän ilmaa. Omintakeisesta linjasta plussaa.

Seething Malevolence on synkkä, välistä jopa ahdistava kokemus, vaihtelevuudesta huolimatta aika äärimmäistä paatosta. Melodisen ja kivasti svengaavan death metalin ystävät älkööt vaivautuko.

Lisää luettavaa