Onnistunut ja energinen paluu – arviossa Morbid Saint

Julkaistu Infernossa 2/2024.

14.04.2024
MORBID SAINT
Swallowed by Hell
HIGH ROLLER

Kulttistatuksesta nauttiva Spectrum of Death (1990) jäi näiden jenkkirässärien valttikortiksi ennen hajoamista vuonna 1994. Kakkoslevy Destruction System sai alkunsa mutta saatettiin julkaisukuntoon vasta 2015.

Kitaristit ja laulaja ovat yhä riveissä, ja taas mennään. Uuden rytmiryhmän huomaa siitä, että Swallowed by Hell tykitetään kiimalla etenkin tuplabasareita jauhavien rumpujen osalta. Ikämiesten krempat eivät menossa kuulu.

Kappaleet ovat hyvinkin eläviä. Liikkeen tuntu luodaan kiivailla tempoilla ja virkeästi sahaavalla riffikädellä. Sujuvuutta ei katkota nykimisellä tahi muulla hapatuksella. Napakassa soundissa on rumpujen osalta modernimpaa väriä, mutta henki asuu menneessä. Myös Ed Repkan kansitaide on omanlaisensa lausuma.

Swallowed by Hell on onnistunut ja energinen paluu. Debyytin persoonallisuus niin sävelmien kuin äänimaailman suhteen on kuitenkin osaksi mennyttä, mikä on näissä kuvioissa valitettavan yleistä. Digitaalinen maailma puristaa ilmaisua aiempaa ahtaampiin raameihin, mutta sen isompaa vikaa levyssä ei ole, päinvastoin! Näillä näytöillä kehtaa röyhistellä nuorempiensa rinnalla.

Lisää luettavaa