Onnistunut tason nosto – arviossa Edge of Haze

Julkaistu Infernossa 11/2022.

05.02.2023
EDGE OF HAZE
The Convoy of Ruin
OMAKUSTANNE

Potentiaalia ja lahjakkuutta väläytellyt espoolaisyhtye on alusta alkaen osoittanut olevansa itsetietoinen toimija. Reilut kymmenvuotiaan bändin väkevätunnelmainen progemetalli sisältää taitavaa muusikkoutta ja visionäärisyyttä. Silti poppoon levyiltä on jäänyt kaipaamaan lisää tehoja. Yhtyeen neloskiekolla kehityssuunta on vahvasti ylöspäin.

Ensitahdeista lähtien huomio kiinnittyy levyn täydellisen kirkkaaksi ja massiiviseksi hiottuun äänimaailmaan, joka viehättää jo itsessään. Parasta on, että soundit saavat vastinetta monipuolisista kappaleista, jotka haastavat kuulijaa sopivasti. Tarttuvan terävästi vääntyilevät progerytmitykset, kylläinen melodiakieli ja iso atmosfääri saavat vaivatta puolelleen.

Tehojen lisäys kuuluu aiempaa dynaamisemmassa ja latautuneemmassa soinnissa, jonka rujoutta ja ilmavuutta on tasapainotettu. Erityisesti atmosfäärisiin osuuksiin hunajaisine kertosäkeineen on tuotu lisää kerroksia. Parhaiten mielihyväreseptoreita hyväilevät kappaleet The Other Side, Parts of Anything ja Instead of Gravity.

Vaikka levylle mahtuu pari heikompaakin lenkkiä, kokonaisuudessaan bändi onnistuu tason nostamisessa hienosti.

Lisää luettavaa