Onnistuu luomaan uskottavan häiritsevän ja synkän tunnelman – arviossa Bathory Legion

Julkaistu Infernossa 1/2024.

03.03.2024
BATHORY LEGION
Latomie
SEPTENARY ARTS

Latomielta on turha odottaa minkäänlaista juomasarvien kohotteluun kannustavaa sankarikuvastoa tai edes alkukantaista black metalia, vaikka sisältö aidosti perin mustaa onkin. Yhden miehen visioista on syntynyt puoli tuntia meluisaa äänimaisemaa, joka voidaan lokeroida väljästi ja yksityiskohtiin liikaa takertumatta dark ambientiksi.

Teokselta on helppo aistia intron ja outron välinen draaman kaari. Vaikka yksittäiset kappaleet koostuvat pääasiallisesti noiseen saakka menevistä hälyäänistä ja huminoista, mukana on myös industrial-genrestä tuttua monotonista paalujunttausta ja mielipuolen monologeilta kuulostavia horinoita sekä kaiken tämän yhdistelmää.

Bathory Legionin kaoottinen maailma on jo muutaman kuuntelukerran jälkeen hyvin selkeä ja levy on jopa helppoa kuunneltavaa, jos musiikillinen epämukavuus on entuudestaan vähänkään tuttua. Vaikka albumi ei raasta ja riivi palasiksi, se onnistuu luomaan uskottavan häiritsevän ja synkän tunnelman, josta on miellyttävää nauttia oman kodin turvassa.

Lisää luettavaa