Opportunismilta tuoksahtava sekametelisoppa – arviossa Angelus Apatrida

Julkaistu Infernossa 9/2023.

05.12.2023
ANGELUS APATRIDA
Aftermath
CENTURY MEDIA

Onhan melkoinen espanjalainen sekametelisoppa, joka tuoksahtaa estottomasti opportunismilta.

Peräti neljässä kappaleessa on mukana vierailijoita tyylilajien mukaan valikoituina. Hatebreedmäisen hardcore-uhobiisin vetää kukas muukaan kuin Jamey Jasta, ja melodisimmassa kappaleessa laulelee Qüeensrychen Todd La Barre. Rivakka What Kills Us All sisältää lisukkeena paikallisen rapstaran Sho-Hain pulputusta ja niin päin pois. Eipä siinä, saahan vierailijoita käyttää, mutta on tässä jo vähän kosiskelun makua.

Pari rankempaa biisiä operoi jossain määrin Sepulturan Arisen tonteilla ja osuu lähimmäs omaa diggailualuetta. Bay Area ja erityisesti Exodus on läsnä, samoin Megadethiltä kuulostava kevyempi melo-thrash. Vähän yllättäen mieleen tulee myös Strapping Young Lad. Omaleimaisuudella ei juhlita, mutta niin vain näistä aineksista koostuu Angelus Apatridalta kuulostavaa tavaraa.

Tarjolla on ammattitaitoista, ajoittain ilahduttavan ankaraa ja tarttuvaa rypistystä, joskin tuntuu, että punainen lanka on hieman hukassa. Levyllä sohitaan varmuudeksi vähän joka suuntaan mahdollista lisäsuosiota kalastellen. Jotenkin linjakkaampaa menoa olisi odottanut. Onko ideakaivo vähän tyhjenemässä?

Lisää luettavaa