Orastavia pakkoliikkeitä alkaa jo tuntua – arviossa Vulturen ep

Arvio julkaistu Infernossa 7/2016.

20.12.2016
Vulture
Victim of the Blade
High Roller

 

Hektisessä nykymaailmassa ei sovi kiistää ensivaikutelman merkitystä, vaikkei yleistynyttä hetimullekaikkitännenyt-periaatetta noudattaisikaan. Saksalaisnelikko Vulturen voi sanoa saaneen uralleen lentävän lähdön, sillä vain vuosi sitten perustetun yhtyeen alkuvuodesta kasettina julkaistu ensidemo saa nyt cd-julkaisun kaikenlaiseen menneen ajan metalliin erikoistuneen High Rollerin toimesta. Bändi onkin kieltämättä melkoisen valmiin kuuloinen jo tässä kehitysvaiheessa.

Neljän biisin pienokaisen avaava yhtyeen nimikappale on melkoisen tarttuvasti päin kuuloelimiä paiskittu vauhtimetallikappale, jolla pelin henki tehdään täysin selväksi: tarjolla on Destructionin ja Razorin kaltaisten rässipioneerien kiivaudella ja kiljaisuilla mätettyä speedin ja thrashin sekoitelmaa. Lisänä tulee aitoa ja alkuperäistä heavy metalia lainakappaleenakin löytyvän Judas Priestin Rapid Firen tapaan.

Herrat Steeler, Genözider, Outlaw ja Axetinctör (!) ovat perusasioiden ytimessä ja onnistuvat saamaan vanhasta tutusta asiasta irti riittävästi uutta, jotta mielenkiinto herää ja pysyy yllä, ainakin näin lyhyessä mitassa. Käsi ei aivan vielä puserru nyrkkiin ja pään paukuttaminen pöydän kulmaan starttaa, mutta orastavia pakkoliikkeitä alkaa jo tuntua.

Jos orkesteri löytää seuraavalle julkaisulle oikean rumpalin ja antaa kitaristin keskittyä pelkästään tonttiinsa, tällä ep:llä hitusen vaivaava konemainen paukutus ja soundillinen läpsytys saattavat parantua muiden osa-alueiden tasolle.

Lisää luettavaa