Osaa tehdä melodisia raapaisuja, jotka hemmottelevat kuulijaa – arviossa Gods of Silence

Julkaistu Infernossa 3/2018.

23.07.2018
Gods of Silence
Neverland
Rock of Angels

Gods of Silence on yksi sveitsiläisen melodisen metallin sanansaattajista. Yhtyeen esikoispitkän markkinoinnissa on selvästi käytetty mielikuvitusta, sillä toimittajanrenttu sai levyn mukana yhtyeen nimikkokondomin ”Thanks for Coming” -toivotuksella. Kiitos vaan. 

Heti intron jälkeisestä aloituskappaleesta käy selväksi, että kyseessä on erittäin laadukas teos. Soundit hipovat täydellisyyttä, ja laulaja Gilbi Meléndez laulaa kuin pirullinen enkeli. Miehen monipuoliset äänijänteet erottavat hänet kollegoistaan – ylä-äänet lähtevät äärimmäisen puhtaasti ja keskimatala raspi toimii kuin nyrkki naamaan. Myös matalampi rekisteri järisyttää mukavasti. 

Hieman Dream Theaterin ja Avenged Sevenfoldin sekoittamassa nuottimaailmassa seikkaileva yhtye osaa tehdä melodisia raapaisuja, jotka hemmottelevat kuulijaa. Esimerkiksi Agains the Wall -kappaleen kaunis särötön kitarasoundi tai Full Moon -biisin diskobiitti ovat jotain varsin erilaista ja saavat kyynisen toimittajan hymyn korviin. Kaksi sanaa: mahtavaa tavaraa! 

Neverland on esikoistäräytykseksi helvetillisen laadukas, sopivasti omintakeinen ja koukuttava albumi, jonka kuuntelemista suositellaan jokaiselle melodisen metallin ystävälle. Jos yhtyeen alku on näin kova, jatkolta voi odottaa jotain todella mullistavaa. 

Lisää luettavaa