Ote on just eikä melkein – arviossa R.A.M.B.O.

Julkaistu Infernossa 10/2022.

12.01.2023
R.A.M.B.O.
Defy Extinction
RELAPSE

Iloitsen syvästi, että vuosituhannen taitteessa operoinut ja pari levyä julkaissut philadelphialaisryhmä R.A.M.B.O. palasi. En nimittäin ollut tutustunut bändiin aiemmin ja missaaminen olisi ollut äärimmäinen sääli. Defy Extinction on todella tiukka ja mukaansatempaava pläjäys iskevää crossover-mättöä. Mullikuoroja, d-beatiä, rymyriffejä ja rähinällä syljettyjä iskulauseita ei voi olla rakastamatta.

Bändi tahkoaa reiluun puoleen tuntiin 17 raitaa, joten kuuntelu ei käy tylsäksi. Menossa on asennetta, ja selkeän metallinen soundi jyrää sanoman erinomaisen komeasti tajuntaan. Biiseissä on esimerkillisesti vaihtelua niin tempon, tunnelmien kuin dynamiikankin suhteen, ja paketti pysyy kasassa täydellisesti. Paikoitellen jopa toivoo, että biisejä olisi lavennettu pidemmiksi, mutta sopivan nälän jättäminen on loistava tapa pakottaa uudelle kuuntelukierrokselle.

Piti tätä sitten crustina, hardcorena tai punkkina, ote on just eikä melkein. Biisien mukaansatempaavuus on ässätasoa, ja oikeamielinen anarko- straight edge -julistus saa taakseen ansaitsemansa voiman. Kättä nyrkkiin ja huutamaan ”outlive the bastards!”.

Lisää luettavaa