Pakottaa moshaamaan ja takomaan nyrkkiä – arviossa Enforced

Julkaistu Infernossa 3/2021.

05.05.2021
ENFORCED
Kill Grid
CENTURY MEDIA

Uudelta mantereelta tarjoillaan rivakkaa crossover thrash -kurittamista. Melko tuoreen, vuodesta 2016 toimineen kollektiivin kakkosalbumi on anniltaan oppikirjamaisen hyvää jauhamista vanhan liiton hengessä mutta modernilla näkökulmalla.

Virginialaisyhtyeen ennakkoluuloton ja energinen vyörytys muistuttaa paljon mainion maanbändinsä Power Tripin kommelluksia. Molempien yhtyeiden elinvoima perustuu tehokkaan vikkelästi myllyttävään thrash-riffituleen ja lekan lailla päähän lyövään tarttuvuuteen. Enforced painottuu kaksikosta aavistuksen enemmän ensiksi mainittuun, mutta onnistuu pitämään kesyttömän kuuloiset rallinsa vivahteikkaina.

Klassikkobändeistä Enforcedissa kuuluvat suuresti esimerkiksi Slayer ja vanha Sepultura. Knox Colbyn kiukkuinen huutolaulukin muistuttaa paljon jälkimmäisen Max Cavalerasta. Vaikutteiden kuuluminen ei kuitenkaan haittaa, sillä bändi paiskoo kappaleensa hymyn suupieliin tuovalla jämäkkyydellä. Koukuttavat, adrenaliinilla kyllästetyt rypistykset yksinkertaisesti pakottavat moshaamaan ja takomaan nyrkkiä.

Kun materiaali toimii näin hyvin levyllä, lavalla uskoisin sen olevan jo lähes tappokamaa. Taas yksi syy lisää ikävöidä keikkoja.

Lisää luettavaa