Panssarivaunun herkkyydellä etenevää runnontaa – arviossa Shrapnel Storm

Levyarvio julkaistu Infernossa 5/2015.

Kuva: Antti Kallio

Shrapnel Storm
Mother War

Witches Brew
3_kirvesta

Kotimainen Shrapnel Storm tuuttaa panssarivaunun herkkyydellä etenevää runnontaa. Vauhtikin on sama, ja ketteryys – mutta eipä metallimörkö myöskään pysähdy. Tyylilajina on perinnetietoinen kuolometalli, jonka askellus on raskasta ja verkkaista. Rupea on, mutta soundit ovat kiitettävän selkeät, joten nyanssejakin erottaisi, jos niitä olisi satunnaista splash-peltiä enemmän. Röhinä ja rähinä tässä lähinnä kuuluu.

Murakan sahauksen, tuplabassarien moukutuksen ja romuluisen käskennän liitto toimii kuten aina, kun menossa on vähänkin älyä. Shrapnel Stormilla on, vaikka yhtye ei välttämättä olekaan genren omaperäisimmästä päästä. Yhtye tekee hommansa sen verran taitavasti, ettei levyn tuoksinassa jää paljoa hampaankoloon. Riffeissä on siksi tarttumapintaa, että kappaleiden ydin hahmottuu kiitettävästi. Ilmaisun selväpiirteisyys on hallussa, vaikka biisit ovat kohdakkoin mukavasti perusralleja yllätyksellisemmin sovitettuja.

Mother Warin sinänsä kelpo materiaali kaipaisi kuitenkin hiukan variaatiota. Esimerkiksi jokunen rivakampi pyrähdys siellä täällä tekisi gutaa. Murjonta on kyllä vakaata ja tasaisen tappavaa, ja tietyllä tavalla kapeaan sektoriin pommittaminen toimii. Levymitassa se käy vain hiukan yksitoikkoiseksi.