Parhaimmillaan intensiivistä riipimistä, joka ei ihan pääse maaliin asti – arviossa Vision Deprived

Julkaistu Infernossa 3/2023.

12.05.2023
VISION DEPRIVED
Self Elevating, Deep Inside the Void
SLAUGHTERHOUSE

Jenkkipoppoo Goatwhore on julkaissut erilaisia äärimetalliaineksia sekoittelevaa jyräänsä jo neljännesvuosisadan. Siihen nähden bändi on kerännyt yllättävän vähän suoranaisia jäljittelijöitä. Asia korjataan nyt.

Italialaisen Vision Deprivedin soundissa ei ole loppupeleissä juuri mitään omaa. Aivan suoraksi vertailukohdaksi ei nouse kuin ylempänä mainittu Goatwhore, mutta sieltä oppia ammennetaankin sitten erittäin paljon. Jopa siinä mitoin, että periaatteessa tämän debyytin voisi kuitata pätevänä mutta värittömänä ja jokseenkin turhana kopiona. Samat black-, death- ja thrash-sävyt tässä möyrivät, ja niin groove kuin karkea laulu on suoraan samasta pesästä lähtöisin.

Hyvin tässä hiilikopiota tehdään, mutta en oikein tiedä, miksi tähän olisi syytä tarttua. Parhaimmillaan riivitään hyvinkin intensiivisesti, mutta aivan maaliin asti ei päästä.

Goatwhoreen verrattuna menosta puuttuu tietty melodis-eeppinen väritys, joten lopputulos jää melkoisen yksipuoliseksi. Räyhä käy napakoin leuoin ja mikään ei mene varsinaisesti väärin. Jotain omaa pitäisi kuitenkin saada mukaan.

Lisää luettavaa