Pöllejä pätkitään vakuuttavalla otteella – arviossa Wretched Path

Julkaistu Infernossa 10/2022.

28.12.2022
WRETCHED PATH
Heavy Lies the Crown
OMAKUSTANNE

Kun monessa marinoituneet vanhat parrat kokoontuvat ajelemaan, se tuntuu kylkiluiden välissä. Kotimainen Wretched Path tökkii debyytillään pitkälti tutuin asein, mutta tulokulma tuntuu raikkaalta.

Erilaisten tyylilajien sekoittelu ei ole mikään läpihuutojuttu. Huolella tuotettu Heavy Lies the Crown napsii kuitenkin mukaan oikeanlaisia paloja.

Pikkumelodinen metallinen hardcore kulkee raskaalla ja pääosin keskitempoisella jyrällä. Hieman klassisen ruotsikuolon hengessä pörisevät kitarat, napakat rummut ja kirkkaan erotteleva soundi takaavat moitteettoman esillepanon.

Kuolometallisemmista jutuista tulee mieleen Bloodbath. Melodiset soolot hämmentävät pakkaa, ja esimerkiksi nimiraidan soolo voisi tulla itse Chuck Schuldinerin sormista. Kaikkea leimaa miehekäs yrmyily. Rassi on raaka, mutta kaasuttimessa on potkua ja vaihteitakin löytyy sopivasti.

Kyllähän tätä lajia on tehty ennenkin, mutta konkarien kynästä on irronnut selvästi keskivertoa tarttuvampia biisejä. Jälki ei ehkä ole todella ikimuistoista, mutta tasapainoisesti ja vakuuttavalla otteella tässä pöllejä pätkitään.

Lisää luettavaa