Pyörittää kuulijan suvereenisti sormen ympärille – arviossa Terror

Julkaistu Infernossa 6/2022.

23.09.2022
TERROR
Pain into Power
PURE NOISE

Jonkinasteisen legendastatuksen saavuttanut Terror pitää kutinsa kunnioitettavasti. Pari vuosikymmentä on raivottu ja tahti pysynyt samana. Viisikko ei ole tehnyt heikkoa tai edes keskinkertaista albumia, eikä tee vieläkään.

Tällaisessa vanhakantaisessa metallisessa hardcoressa ei voi hirveästi kikkailla, eikä kirvakkaan ja tuoreen otteen säilyttäminen ole itsestäänselvyys. Miehillä on selkeästi homma dna:ssa, sillä harva porukka pystyy pusertamaan ulos kahdeksan albumia, joiden aggressio, vauhti ja raskaus pysyvät näin hyvin balanssissa.

Pain into Powerilla on pituutta vain reilut 18 minuuttia, joten ulosanti on erittäin napakkaa. Kaikki kappaleet ovat alle kolmeminuuttisia, ja pari pikaisinta purkausta ei kestä minuuttiakaan. Terror ei ole tehnyt koskaan pitkiä kappaleita, mutta nyt vieteri on vedetty todella tiukalle. Armottomasta mätkinnästä huolimatta parissa kappaleessa on jotenkin letkeä groove.

Tuntuu melkein huvittavalta, miten suvereenin kuuloisesti tässä pyöritetään kuulija sormen ympärille, tai ehkä näin tanakan musiikin kyseessä ollen suoraan rullalle.

Lisää luettavaa