Raaka ja säälimätön thrash elää ja voi hyvin – arviossa Enforced

Julkaistu Infernossa 4/2023.

28.05.2023
ENFORCED
War Remains
CENTURY MEDIA

Hymynkare nousi huulille heti, kun Enforced aloitti myllytyksensä. Albumin aloittava Aggressive Menace pätkäytti nimensä mukaisesti suoraan päin näköä ja hektinen höykytys piti pintansa koko levyn mitalta.

Albumin pituuskaan ei nouse ongelmaksi: 32 minuuttia on varsin optimi mitta tällaiselle tiukemmalle takomiselle. Toisaalta tätä haluaa kuunnella saman tien uudestaan, eli mission accomplished.

Jos yksinkertaistettu ja armoton Power Trip -henkinen retro-thrash ei ole kakunpalasi, War Remains saattaa juuttua kurkkuun. Riffit ovat sinällään perusosastoa, eikä niiden soittaminen vaadi välttämättä sen suurempaa virtuositeettia. Riffinikkarien kynistä sitä sen sijaan löytyy, sillä materiaali on mainiosti rytmitettyä ja hävyttömän tarttuvaa. Sopivan rupinen ja pelkistetty soundimaailma alleviivaa kokonaisuutta.

Thrash-aapista on plärätty reilusti ja aakkoset ovat hallussa – erityisesti s-kirjainta on opiskeltu huolella. On ilahduttavaa, että raaka ja säälimätön thrash elää ja voi hyvin eivätkä menneiden sankarien uroteot jää unholaan.

Edellinen Kill Grid nousi kirjoissani todella korkealle. Kolmannella tuotoksellaan Enforced kohoaa suvereenisti henkilökohtaisen listani kärkipaikoille.

Lisää luettavaa