Radiokuuntelua muttei ehkä aikaa kestäviä kappaleita – arviossa Lovebites

Julkaistu Infernossa 1/2019.

Lovebites
Clockwork Immortality
Arising Empire

Lovebites on japanilainen, englanniksi laulava power metal -yhtye, jonka käsillä oleva toinen albumi ei ole Awakening from Abyss -esikoiseen (2017) verrattuna läheskään yhtä power. Ratkaisu on radikaali, mutta se on tuonut melodioihin uutta katkeamattomuutta.

Siinä missä lauluääntä testailtiin debyytillä rekisterin yläpäässä, uudella albumilla laulu soi miellyttävimmillä taajuuksilla. Myös nopeutta, eritoten tuplabassaria, on säästelty, ja esimerkiksi Risingin aloittava melodia tuo mieleen Nightwishin.

Albumilla on paljon keskivertoja kappaleita, jotka pyörivät ympyrää yhtä ennustettavassa rytmissä kuin viisarit kellotaulussa. Sitä jää odottamaan jää kellon käkeä, joka lennättäisi kuuntelijan tuolilta; jotain, mikä rikkoisi tasaisen ajankulun.

Kuolematon kellopeli on debyyttiä varovaisempi ja nojaa turvallisiin ratkaisuihin, minkä tuloksena on valmistunut radiokuuntelua muttei ehkä aikaa kestäviä kappaleita. Musiikki on sellaista, että se joko katoaa taustalle tai täyttää koko tilan, omasta vireystilasta riippuen.

Lovebites puree, mutta ei yhtä partaveitsenterävin hampain kuin aiemmin. Pehmeys on samanaikaisesti sekä albumin vahvuus että heikkous.