Rakkaus on läsnä selvästi – arviossa Babylon A.D.

Julkaistu Infernossa 1/2018.

23.05.2018
Babylon A.D.
Revelation Highway
Frontiers

Vuonna 1987 perustetun Babylon A.D:n mukaan nimetty esikoisteos (1989) oli allekirjoittaneelle aikoinaan yksi potkivimmista levytyksistä. Albumin kappaleet Hammer Swings Down ja Back in Babylon ovat edelleenkin vuosittaisessa kuuntelussa, mutta valitettavasti yhtyeen myöhempi materiaali ei ole yltänyt samalle levelille.

Kuten sananlasku kuuluu, vierivä kivi ei sammaloidu, ja yhtye yllätti 30-vuotisjuhlansa kunniaksi faninsa julkaisemalla uutta musiikkia yli 15 vuoteen. Revelation Highway on bändin neljäs kokopitkä ja helposti paras julkaisu sitten debyytin. 

Sleazerockin maailmassa seikkaileva aloitusralli Crash and Burn ei lupaa kovin huikeaa musiikkielämystä. Vasta kakkosraita Fool on Fire saa aikaa ahaa-elämyksen ja molemmat korvat käyttöön – nyt ollaan kasarin ytimessä kuin Van Halen konsanaan. Vaikka biisien nimet ja lyriikat ovat hyvin persoonattomia ja seikkailevat edelleen 30 vuoden takaisissa peruskaavoissa, musiikki on päivittynyt hienosti.

Upeilla soundeilla, mukavilla pianomelodioilla ja akustisella kitaralla täydennetyt rallit ovat virkeä tuulahdus tähän päivään ja sopivat erinomaisesti kasarirällätysten lisämausteeksi. Levyllä on aavistuksen haikea tunnelma ja se on mollivoittoinen, mutta pirteästi sellainen – se on kuin lauantai-illan jatkot, joissa ihmiset ovat jo väsyneitä mutta hymyilevät kauniisti toisilleen. 

Yhtye toimii edelleen alkuperäisessä kokoonpanossaan. Ehkäpä rakkaus musiikkiin, lyhyet kiertueet ja melkoisen väljä julkaisutahti auttavat pitämään riidat kurissa ja homman mielenkiintoisena. Rakkaus on läsnä selvästi. Vaikka miehet vanhentuvat, musiikki pysyy nuorekkaana ja rakkaudenkaipuisena.

Lisää luettavaa