Rehellistä ja nautittavaa kulutuskuolemaa – arviossa Embryonic Autopsy

Julkaistu Infernossa 2/2022.

19.04.2022
EMBRYONIC AUTOPSY
Prophecies of the Conjoined
MASSACRE

James Murphyn, Terrance Hobbsin ja Doc Coylen vierailevat kitarasoolot eivät anna kappaleille juuri lisäarvoa, mutta ne kertovat tuesta esikoistaan julkaisevan yhtyeen takana.

Embryonic Death on Oppressorin riveissä 1990-luvulla uransa tehneen laulaja-kitaristi Tim Kingin uusi yhtye, joka soittaa rehellistä ja nautittavaa kulutuskuolemaa.

Pääosin nopeasti ja perinteisesti brutaloiva death metal ei toistele Oppressorin hitusen groovaavampia oppeja, vaan painotus on suoraviivaisessa tykityksessä. Mitään uutta mukana ei ole, mutta puolituntisessa on outoa viehätystä.

Orgaaninen ja tuhti soundi toimii hienosti, kuten toimivat kaikki muutkin käytännön seikat. Se, kuinka vahvasti tämä lopulta iskee, onkin vahvasti sidoksissa kuulijan perusmakuun. Melodisempaa skandiosastoa arvostaville Embryonic Autopsy tuskin tarjoaa mitään, mutta jenkkikuolon ystäville nakki on suhteellisen varma.

Eläimellisen raaka örinäkin on makuasioista riippuen joko pakotetun brutaalia tai juuri sopivan törkeää röhinää. Alati murskaavaan mättöön se kyllä istuu, eikä muuta sävytystä hienoisia kitaramelodioita lukuun ottamatta juuri tarjota. Näihin korviin ratkaisu on juuri oikea.

Lisää luettavaa