Rehellistä ja väkevää – arviossa Iron Flesh

Julkaistu Infernossa 1/2021.

IRON FLESH
Summoning the Putrid
GREAT DANE

Vuonna 2017 perustettu nelikko pistää ulos toista levyään. Ja miksipäs ei, kun ote on luja ja ammattitaitoinen. Miehistöllä on takanaan iso liuta erinäisiä bändejä, joten oppirahat on maksettu aikaa sitten.

Iron Flesh pysyttelee perusasioiden äärellä, eikä turhaa rytmikikkailua tai nopeusennätysten rikkomisyrityksiä kuulla, vaikka eväitä niihinkin varmasti olisi. Tämä on rehellistä ja väkevää old school death metal -vääntöä. Osa levystä tarjoaa sen verran raskasta lanausta, että sen voisi luokitella suoraan melodiseksi death/doomiksi. Toinen puoli taas on sen verran tanakkaa tulitusta, että touhu ei mene vahingossakaan lällyksi, vaan kuolon balanssi pysyy. Klassisen hevin ja brittidoomin verkkaisen jylhiä kitaraharmonioita on ujutettu joukkoon välistä runsaasti, ja ne rauhoittavatkin rujoutta hyvin.

Soundimaailmasta tekee mieli vähän rutista, se kun vaati pikkaisen totuttelua. Omaan makuuni kitarat ovat vähän turhan honottavat, mikä vie jonkin verran jyräävyyttä. Tärkein eli musiikki rullaa kuitenkin eteenpäin mainiosti ja palaset loksahtelevat hyvin paikoilleen.

Vaikka kokonaisuus on onnistunut, mannaa ei sada koko levyn mitalta, joten vielä jää vähän petrattavaa.

Lisää luettavaa