Reipasta myllytystä ja soonista murhaa – arviossa Defleshed

Julkaistu Infernossa 9/2022.

10.12.2022
DEFLESHED
Grind over Matter
METAL BLADE

Joskus vuosituhannen vaihteessa olin todistamassa näiden Ruotsin poikien myllytystä täydessä ja hikisen kuumassa Semifinalissa. Rujolla voimalla rynninyt trio teki kovan vaikutuksen. Kun kuulin, että ukot pistivät taas hynttyyt yhteen ja 17 vuoden tauon jälkeen on tulossa uusi levy, mielenkiintomittarin viisari värähti aika lailla.

Eikä se värähtänyt turhaan, sillä Defleshed kykenee yhä sooniseen murhaan! Aivan alkuun levy kuulosti pettymyksekseni tapasapaksulta jyystöltä, mutta kunhan kappaleisiin pääsi sisään, tasapaksuus alkoi muuttua tasavahvuudeksi. Toisin sanoen erityisiä helmiä ei löydy, mutta eipä toisaalta hutejakaan.

Tempo on edelleen rivakka, vaikkei tässä ole kai yritettykään päästä samaan raivoon kuin vanhassa tuotannossa. Välivuosina muun muassa Dark Funeralissa ja Raised Fistissä rumpaloinut Matte Modin hoitaa hommansa vaivattoman kuuloisesti, ja miehen soitto toimii yhä bändin tanakkana kivijalkana. Riffimateriaali sisältää kieltämättä ajoittain saman toistoa, mutta kun hyvät askelmerkit ovat löytyneet, niin mitäs niitä muuttamaan.

Reippaasti thrashäävän ja grindaavan death metalin ystäville vahva suositus. Tervetuloa takaisin, Defleshed!

Lisää luettavaa