Rento ja pakoton – arviossa L.A. Guns

Julkaistu Infernossa 5/2023.

19.08.2023
L.A. GUNS
Black Diamonds
FRONTIERS

L.A. Guns on monella tapaa erittäin olennainen bändi, kun puhutaan Los Angelesin sleaze/glam rockin kehityksestä. Sen yhteen varhaisvaiheen kokoonpanoon kuului eräskin herra Axl Rose, ja bändi on kierrättänyt muutenkin rivistössään komppaniallisen enkelten kaupungin pörröpäitä.

Äärimmäisen kirjava historia on myös yksi syistä, joiden vuoksi yhtye on jäänyt tietynlaiseksi väliinputoajaksi. Viime ajat ovat kuitenkin edustaneet jälleen parempaa, kun keskeiset jäsenet, kitaristi Tracii Guns ja laulaja Phil Lewis, ovat mahtuneet vuodesta 2016 lähtien jälleen samaan bändiin.

Black Diamonds on erittäin onnistunut osoitus siitä, että yhtye elää uutta kukoistuskauttaan. Rokkaavimmissa paloissa kuten Shattered Glassissä ja Got It Wrongissa on mukavaa 1970-luvun Alice Cooperin rosoa ja poljentoa. Levyä ei ole muutenkaan lähdetty puristamaan kasaan moderneilla soundeilla, vaan siinä on tiettyä viehättävää ajattomuutta. Tämä tuo Black Diamondille rennon ja pakottoman yleisvireen.

Sinkkubiisi Diamonds ei puolestaan jää vain pakolliseksi balladiksi, vaan on kauneudessaan lajinsa muotovalioita. Sen voisi myös kuvitella vaikkapa Miley Cyrusin versioimaksi.

Lisää luettavaa