Riemukkaasta tulituksesta hankala saada pitävää otetta – arviossa Raster Density

Julkaistu Infernossa 11/2022.

26.01.2023
RASTER DENSITY
Apothecary’s Tome ov Depravity and Filth
INVERSE

Mother ov Mankind (2017) yllätti hyvinkin positiivisesti. Suomalaisbändin brutaali ja paikoin omaperäinenkin death metal teki hyvin kauppansa. Jokin on kuitenkin muuttunut viidessä vuodessa.

Syypäätä voinee hakea myös allekirjoittaneesta, sillä Apothecary’s Tome ov Depravity and Filth toimittaa pitkälti samaa kuin ennenkin. Tämän voi lukea kuulijasta riippuen joko eduksi tai ongelmaksi. Raster Densityn musiikki ja soundi eivät ole muuttuneet debyytin ajoista juurikaan, ja huomaan kaipaavani isompaa muutosta.

Pientä hienosäätöä on toki tehty. Teknissävytteiset biisit ruhjovat ja lirauttelevat Dying Fetusin tai jopa Ulceraten hengessä. Mukana on toki muutakin. Raskas groove, surumielisemmät melodiat, koskettimet ja kosmisuus lyödään kulmikkaiden mättöjen päälle sulavasti.

Varsinaista tarttuvuutta kuitenkin vältellään, luultavasti aivan tietoisesti. Musiikissa tapahtuu paljon ja siitä on hankala saada pitävää otetta, vaikka riemukasta tulitusta on sinänsä helppo arvostaa. Tuntuu kuin levy vaatisi minulta enemmän kuin olen valmis sille antamaan.

Lisää luettavaa